Vandalizam usred Maksimira | 24 sata


Vandalizam usred Maksimira: Uništili umjetničke fotografije Tužan sam otkako sam primio vijest u kakvom su stanju djelatnici parka našli moje fotografije. Neki bi možda mogli reći da to i nije čudno, da smo izazivali vraga izložbom, napisao je Robert Gojević…

Ujutro sam dobio iz Maksimira od glavnog rendžera informaciju da su vandali uništili moje slike. Pet dana sam radio na njima. Poanta projekta je bila da se obilježi 150 godina od prvog foto albuma Maksimira kojeg je napravio fotograf Ivan Standl, rekao je zagrebački umjetnički fotograf Robert Gojević (50). Prošlog je petka u parku Maksimir na glavnoj aleji postavio izložbu sa 12 fotografija koja je trebala trajati još ovaj vikend, a kasnije ju je mislio preseliti i u druge parkove diljem Zagreba. Sada to nažalost više neće moći.

– Moram priznati da sam se otpočetka bojao da bi se ovakvo što moglo dogoditi pošto je izložba na otvorenom, ali prevladao je moj entuzijazam – rekao je Gojević i dodao da se radi o kompliciranoj tehnici, istoj kakvom je davno i Sandl izradio svoje fotografije. Bile su postavljene u dužini od 100 metara, a sve je platio park Maksimir.

– Oni su ih dali isprintati i plastificirati te su nabavili stalke za njih. Ne znam koliko je sve to koštalo – rekao je Gojević koji je uvjeren da su vandali samo uletjeli i na brzinu šakama izudarali fotografije te pobjegli, budući da ih čuvar parka nije vidio. Zagrebačka policija rekla je da nema prijavljen vandalizam u Maksimiru. 

Pročitajte više na: https://www.24sata.hr/news/vandalizam-usred-maksimira-unistili-umjetnicke-fotografije-595940 – 24sata.hr