Nedjeljni Jutarnji list | intervju


Nedjelja u jutro uz Nedjeljni Jutarnji | 3 LISTA JUTARNJEG LISTA, naravno da sam ponosan. Lagao bih da nisam priželjkivao članak o mom radu u Jutarnjem. Sudbina je htjela da dugo ne bude ništa, a onda u tjedan dana čak dva članka ( prošle subote: subotnja matineja | Sva naša lica viđena okom devetnaestog stoljeća | Miljenko Jergović ).

Istina nisam želio isticanje problema s nabavkom kolodija ali njima je to bio signal da upravo to učine :). I eto ogromnog naslova: “Kako nastaju fotografije na kojima izgledate kao da su vas snimili prije 150 godina. I zašto to uskoro neće biti moguće.“ Malo niže piše „Umjetnik će, možda, uskoro morati početi kršiti zakon kako bi se mogao nastaviti baviti svojom strašću“.
Tko bi normalan za dnevne novine rekao da će kršiti zakon 🙂 … no, s druge strane sve više mislim o jednoj stvari. Ljudi danas brzo žive, sve im brzo dosadi, traže se skandali i plitke površne zanimacije. U brzom ritmu sve se brzo zaboravlja. Možda nije loše upravo sada kad se približavam vrhuncu počet aktivno razmišljat o završetku karijere. Kao što bi Jinxi rekli „Treba stati kad je najbolje.“

Možda je sve to s nedostupnim kolodijem znak i sudbina da završim još tih par projekata s pejzažima i onda stanem i prestanem biti „aktivni“ fotograf mokre ploče kolodija. Da, to je još jedna stvar koju nisam htio da ističu u članku ( a upravo su to učinili ), da sam jedini u Hrvatskoj, jedini „aktivni“ bez obzira što je u tekstu navedeno da ima još troje fotografa koji povremeno, malo, nekad ( ili više nikad ) fotografiraju, baš kao što ću jednog dana i ja.