Love

 

“Onoga dana kada će tehnologija nadrasti međuljudske odnose, svijet će dobiti generaciju idiota!” Albert Einstein

Razmišljajući o citatu i danas ozbiljno narušenoj ravnoteži tehnologije i međuljudskih odnosa, teško je ostati ravnodušan. Je li tehnologija kriva što očekujemo velika postignuća u kratkom vremenu s malo truda? Što je uzrok plitkim i površnim interesima? Otkud porast netolerantnosti i nedostatak empatije? Nestrpljivost, stres, izolacija, nedostatak slobodnog vremena?

Tehnologija je donijela suprotno od očekivanog i problemi se manifestiraju u svim područjima života, pa i u fotografiji. Nevjerojatan omjer neuspjelih (obrisanih) i uspjelih fotografija. Neukus, pretjerane dorade i manipulacije na fotografijama, umjetna estetika te nezadovoljstvo vlastitim izgledom na fotografijama (nametnuti medijsko-modni standardi) samo neki su od problema.

Projektom LJUBAV želim poručiti važnost (realnog) prihvaćanja sebe. Estetika industrije u kojoj sve mora biti u savršenim proporcijama i linijama nije estetika raznolikog bogatstva prirode. Photoshop (kao ni estetska kirurgija) nisu rješenje. Voljet će nas iskreno tek kad prihvatimo sebe kakvi jesmo, a na ljubav imaju pravo apsolutno svi, bez obzira na izgled, dob i spol!