Ozren Senator | Order of St. John


Danas je bio prvi dan Wet Plate fotografiranja za projekt Order of St. John u kojem fotografiram viteze iz udruge „Red zaštitnika grada Zagreba“ koji njeguju period 12-13 vijeka vezan za Red sv. Ivana Jeruzalemskog.

Prvi vitez kojeg sam fotografirao bio je Ozren Šenator, potpredsjednik udruge, po zanimanju psiholog u klinici za dječje bolesti Klaićeva. Kratkokosi Ozren s dugom gustom bradom pomalo je podsjećao na Templare koji su se tako kratko šišali i nosili brade. Svojom visinom i dubokim glasom dojmio se toliko moje klince da su dolazeći kući brzo s terase šmugnuli stepenicama u kuću. Hrpa oružja i oklopa nisu bili dovoljan mamac da bi se usudili vratiti i bolje upoznali Ozrena.

Fotografiranje je prošlo u najboljem redu. Ozren je unatoč 30 stupnjeva na sebi imao kompletnu vitešku opremu što nimalo nije utjecalo na njegovo mirno i strpljivo poziranje. Mislim da do sada nisam nikad imao tako discipliniranog modela. Fotkanje je trajalo nekoliko sati uz moju stalnu brigu da mu donosim friške vode kako ne bi dehidrirao.

Sve u svemu, bilo je to vrlo zanimljivo iskustvo, a Ozren mi je za uspomenu na terasi ostavio par kila sjena koje očito putuje zajedno s njegovom viteškom opremom.

Galerija fotografija: