Nenad Stipanić


Nenad_Robert-Gojevic

 

Fotografirao me genijalni Robert Gojevic u tehnici ambrotipije ili kako je još zovu wet plate(150 godina stare fotografske tehnike) Jako kompliciranim procesom koji uključuje ručno pripravljanje kemikalija, ručnu pripremu stakla kemikalijama, te izradu jedne, jedine unikatne fotografije na staklu(nije li to sjajno u ovim vremenima reprodukcije života)

Robert je urednik i osnivač Blur magazina (jednog od najboljih svjetskih fotografskih magazina) i jedan od svega petstotinjak ljudi koji se u svijetu bave ambrotipijom

Nenad Stipančić

Nenad Stipancic_Robert-Gojevic2-web

Nenad Stipancic_Robert-Gojevic3-web

Nenad Stipancic_Robert-Gojevic4-web

Nenad Stipancic_Sinisa Labrovic_Robert-Gojevic_Spikigin-web

Rođen 1973. u Senju, živi u Zagrebu.
Radio je razne poslove, između ostalih bio je fizički radnik, zaposlenik muzeja, redar po diskotekama i kockarnicama, tjelohranitelj, zaštitar, zaposlenik turističke agencije, vlasnik galerije-antikvarijata.

Piše prozu, radiodrame, TV i filmske scenarije, novinske feljtone. Prozu je objavljivao u književnim časopisima: Quorumu, Književnoj rijeci, Libri liberi, Zarezu, Fantomu slobode, Knjigomatu, Arsu(Crna gora) Apokalipsi(Slovenija) i ostaloj periodici, na internetskim portalima i na Trećem programu Hrvatskog radija.
Priče su mu uvrštene u zbornik internetskog natječaja „Ekran priče 02 “, zbornik mladih zagrebačkih pisaca „Zagrijavanje do 27 “, antologiju „Najbolje hrvatske priče 2005. po izboru Jagne Pogačnik. Zbirka priča ” Odlično je baviti se kriminalom” uvrštena je u pregled najbolje hrvatske proze o ratu i njegovim posljedicama “Linija razdvajanja” Strahimira Primorca. Uvršten je u hrestomatiju književnih tekstova o Rijeci “Rijeka u priči” Danijele Bačić – Karković.
Pet radio-drama, igrane su mu na Drugom programu Hrvatskog radija.
Surađivao je na konceptualnim umjetničkim projektima Siniše Labrovića “Boks meč za titulu ministra kulture Republike Hrvatske” i “Postdiplomsko obrazovanje”.
Zajedno s Vladom Bulićem napisao je scenarije za prvu i drugu sezonu kriminalističke dramske serije „Mamutica“.

Objavljene su mu zbirke priča „Sprinteri u labirintu“(Naklada MD, 2005.), i „Odlično je baviti se kriminalom“(Algoritam, 2008.), od kojih je potonju za srpsko tržište objavio LOM, 2009. godine. Roman „Izbacivači Majke Božje“ objavio je Algoritam, 2012. godine. Roman ” Stvarno je odlično baviti se kriminalom” nastao uvezivanjem, dotjerivanjem i dodavanjem nekoliko poglavlja na gotovo istoimenu zbirku priča, objavljen je u izdanju 24 sata, 2015. godine. Zajedno s obitelji i psom osnovao je K.u.K. (Kuhinjski umjetnički kolektiv)