Vladimir Sagadin


Ako još uvijek ne znate tko je Vladimir Šagadin može vas biti stidnica i sramnica. Bio je otkačeni voditelj emisije “Šlep Šou” koja se 2014. i 2015. godine prikazivala na Hrvatskoj televiziji. Pa valjda ste gledali koju “Kvizna situacija”, koja se prikazuje na HRT3 u sezoni 2015./2016. jer Vladimir je urednik i scenarist tog prvog tv pub kviza na svijetu 🙂

A ako tome još dodamo njegovu ljubav prema stripovima i razne aktivnosti u vezi stripa te njegovu biblioteku 2×2 sasvim je jasno da se ne radi o običnoj osobi 🙂

 

Vladimir-Sagadin_Robert-Gojevic


Vladimir-Sagadin_Polaroid_Robert-Gojevic


Vladimir-Sagadin_Robert-Gojevic1web

Vladimir-Sagadin_Robert-Gojevic3web

Vladimir-Sagadin_Robert-Gojevic4web


Želim se kreativno izražavati, meni je kreacija jedini pravi lijek, jer već desetljećima živimo u vremenu izražene destrukcije, tako da se liječim – konstrukcijom, što bi bio najtočniji naziv onoga što želim raditi. Najviše sam ponosan na radove koje ću tek napraviti, znam da zvuči kao odvratna floskula, ali ne osvrćem se previše, nemam rang-liste…

izvor: http://www.najboljeknjige.com | Sandra Pocrnić Mlakar

 

Glazbenici koje je šlepao Vladimir Šagadin:
Tamara Obrovac * Psihomodo pop * Pavel * JINX * Vatra * Letu štuke * Meritas * Bambi Molesters * Vjekoslava i Tonči Huljić * Neno Belan * Pips Chips Videoklips * Ksenija Erker * Elemental * Drago Diklić * Darko Rundek * General Woo * Hladno pivo * Marijan Ban * Prljavo kazalište * Nina Badrić


http://hrtprikazuje.hrt.hr/312164/kvizna-situacija

 


Vladimir Šagadin | Rođen u Banjaluci 1975. godine, živi u Zagrebu od 1992. godine. U Zagrebu je završio MIOC (XV. gimnaziju), te je ponosni apsolvent grafičkog dizajna na Grafičkom fakultetu u Zagrebu.

Već sa 19 godina počeo je raditi u novinama kao grafički urednik i dizajner. Bogato grafičko iskustvo stjecao je u dnevnim i tjednim novinama: “Tjednik”, “Fokus”, “Jutarnji list”, “Globus”, “Novi list” – spomenimo samo najvažnije.

Izradio je grafički i web dizajn za cijeli niz kulturnih manifestacija: strip festival Crtani Romani Šou, Festival novog cirkusa, Zlatna koogla, 24satno crtanje stripa i dr. Više godina surađuje s nizom popularnih hrvatskih muzičara na vizualnom oblikovanju glazbenih projekata (“PipsChips&Videoclips”, “A zar je to važno”, “Kimiko”…)

Paralelno s grafičkim dizajnom, objavio je preko 200 ilustracija iz političke i ekonomske sfere u tjednicima “Tjednik”, “Fokus”, “Globus”, dnevnim novinama “Jutarnji list” i “Novi list”, časopis “Banka” i dr.

Na Radiju 101 bio je član grupacije dr. Schwantz (1996. – 2006.) i bavio se izradom songova, radiodrama, reklama i scenarija koji su višestruko nagrađeni na strukovnim festivalima poput “Festa”.

Surađivao s Croatia filmom na animiranoj političko-satiričkoj seriji “Laku noć, Hrvatska” kao scenarist, redatelj i vokal.

Bio je voditelj emisije “Šlep Šou” koja je 2014. i 2015. godine prikazivana na Hrvatskoj televiziji. Zbog toga je nominiran za nagradu “Večernjakova ruža” u kategoriji novog tv-lica godine.

Urednik i scenarist prvog tv pub kviza na svijetu “Kvizna situacija”, koji se prikazuje na HRT3 u sezoni 2015./2016.

Organizator je 24satnog crtanja stripa, koji se održava protekle četiri godine. Na crtanju 2013. godine sudjelovalo je preko stotinu ljudi iz Zagreba, Splita, Osijeka i Pule, a nacrtano je preko 1000 tabli stripa. (www.24satnocrtanjestripa.com).

Kao selektor stripa uključen je u organizaciju festivala Sa(n)jam knjige u Puli i Festivala svjetske književnosti u Zagrebu.

Posljednjih deset godina objavljuje tekstove, osvrte, eseje i recenzije o stripu u kojima tematizira odnos prema stripu kao umjetnosti, a tekstovi se redovito objavljuju na internetu, u dnevnom tisku (“Jutarnji list” i “Večernji list”), tjednom tisku (“Globus”, “Forum”) i specijaliziranim tiskovinama (časopis za teoriju stripa “Kvadrat”). Voditelj je niza kulturnih tribina posvećenih stripu, a angažiran je oko popularizacije stripa kao umjetnosti i adekvatnog vrednovanja velike tradicije koju Hrvatska u tom pogledu ima.

Osnivač je i direktor 2×2, kreativnog obrta koji angažira ilustratore, grafičke dizajnere, pisce i enigmate u poslovima koji omogućavaju plasman kreativnih medijskih proizvoda na tržište. Također, 2×2 je i ime zapažene biblioteke koja je prepoznata je kao nova domaća snaga u hrvatskom stripu i općenito izdavaštvu, te je serijal “Vučina” Sonje Gašperov naišao na pažnju domaće javnosti. Knjiga iz 2013. godine Ivane Pipal “Priča o teti Mandi” doživjela je veliku pažnju domaćih medija i čitatelja. Darko Macan je pod okriljem 2×2 objavio knjigu “Selamalejkum, generale”. U 2014. godini roman u stripu “Zemlja otaca” Nine Bunjevac u izdanju 2z2 postala je pravi hit u medijima, slavljena od strane kritike i čitatelja. U koprodukciji sa “System Comicsom” iz Beograda, 2×2 je objavio knjigu Nine Bunjevac u Srbiji. Najnovije objavljene knjige su “Emisija emocija” Irene Jukić Pranjić, “List vode – Atlantida” Alema Ćurina.