Spiro Guberina


Kažu: „Svako je vrijeme imalo svoje televizijske zvijezde i kultne emisije koje su djeci određene generacije obilježile djetinjstvo…“ meni je to bila kultna “Zlatna nit” glavnog junaka Špire Špule kojeg je glumio slavni Špiro Guberina. Emitirala se od 1976. do 1978. i doživjela nebrojene reprize.

Špiro Špula mi se najjače urezao u pamćenje mojih ranih dana djetinjstva provedenih pred televizijom pa mi je već duže vrijeme bila velika želja ugostiti ga doma i naravno fotografirati. Proveli smo jučer nekoliko zanimljivih sati te snimio mali kućni video u kojem Špiro recitira mojoj Hanni i Danu prekrasnu recitaciju iz emisije „Zlatna nit“. Podugačak je to tekst i ostao sam bez daha… savršen je. Hvala ti Špiro na druženju smile emoticon

Samo ću reći: ‘Zapivaj pismu kad mori te tuga’. Znam da je datum moga odlaska zapisan pa ovo vrijeme želim provesti što ljepše i bezbrižnije. Ne volim tužne događaje. Meni se još događaju lijepe stvari. Važno je veseliti se u životu i izbjegavati depresivna društva.

Špiro Guberina

 

Spiro-Guberina_Robert-Gojevic

Spiro-Guberina_Robert-Gojevic1000

—-

Spiro-Guberina1_Robert-Gojevic-web

Spiro-Guberina2_Robert-Gojevic-web

Spiro-Guberina3_Robert-Gojevic-web

Spiro-Guberina5_Robert-Gojevic-web

 

“Ne smatram se velikim glumcem, nisam ja bio za velike i glavne, ja sam vam više za epizodne uloge. Još od La strade i Giuliette Massina fasciniran sam klaunovima, to me dovelo u profesiju, to je ono što sam uglavnom igrao: pomaknute likove, redikule, klaunove, škovacine – neka se ne uvride.”

Špiro Guberina