Sanja Pilić


“Objavila je do sada 30 knjiga za djecu i odrasle i 23 slikovnice. Živi i radi u Zagrebu. Za svoj rad dobila je brojne nagrade i priznanja.

Između ostalih to su: druga nagrada Večernjeg lista za kratku priču 1981. godine, treća nagrada Večernjeg lista za kratku priču 2006. Nagrada Grigor Vitez 1990. za knjigu “O mamama sve najbolje”, 2006. za knjigu “Sasvim sam popubertetio”, 2016. za knjigu “Pošalji mi poruku!”. Nagrada Ivana Brlić Mažuranić 1995. za knjigu “Mrvice iz dnevnog boravka” i 2001. za knjigu “Zafrkancije, zezancije, smijancije i ludancije”. Nagrada Mato Lovrak 2007. za knjigu “Što mi se to događa?”. Roman “Jesam li se zaljubila?” nositelj je Časne liste IBBY-ja za 2008. Nagrada Kiklop 2010. za roman “Hoću biti posebnaaaaa!” i 2011. za slikovnicu “Maša i gosti”. Godine 2011. primila je i odlikovanje Reda Danice hrvatske s likom Antuna Radića za zasluge u prosvjeti i kulturi, te međunarodno priznanje White Ravens 2011. za knjigu “Hej želim ti nešto ispričati!”. Po romanima “Sasvim sam popubertetio” i “Mrvice iz dnevnog boravka” napravljene su kazališne predstave u Zagrebu u teatru Žar ptica 2009. i 2012.”

izvor: https://www.jutarnji.hr/kultura/knjizevnost/


 

U životu sam dosta sanjarila, ali sve što sam postigla sam postigla konkretnim akcijama. U tom smislu sam razvila praktičnost, jer odrasla sam u boemskom, depresivnom i “ništa se ne može promijeniti” okruženju, i htjela sam se izvući iz njega. Išlo je to pomalo i teško, zapravo sam morala biti prilično disciplinirana da očvrsnem urođenu osjetljivost i ranjivost i preokrenem je u svoju korist.