Order of St. John

PROJEKT U TIJEKU

O ovom projektu razmišljao sam prije nego li sam napravio svoju prvu Wet Plate fotografiju. Bilo mi je logično razmišljati što bi sve mogao fotografirati prije nego li se upustim u tako zahtjevan fotografski proces.

Wet Plate idealan je za fotografiranje modela u kostimima, no fotografi najčešće koriste kostimografiju iz doba kada se ta fotografska tehnika i koristila. Moja želja bila je udaljiti se od te prakse.

„Srednji vijek uvijek mi je bio fascinantan, posebno 12-13 stoljeće. Fotografirajući ih odmah sam našao nešto zajedničko s njima. Oni svoju vitešku opremu baš kao ni ja svoju fotografsku ne mogu pronaći u trgovina.“

Robert Gojevic
project: Order of St. John
Na moju radost, ideju o fotografiranju viteza prihvatila je udruga „Red zaštitnika grada Zagreba“ koji njeguju dva vremenska perioda. Prvi iz 12-13 vijeka vezan za Red Svetog Ivana iz Jeruzalema, te viteze iz 14-15 stoljeća. Ovaj prvi period bio mi je daleko interesantniji, a ispostavilo se i da za to doba imaju mnogo više opreme, tako da je raznolikost ovog projekta bila osigurana.

Projekt je zamišljen na duže staze jer ne samo da je riječ o zahtjevnom i sporom fotografskom procesu već i po kompliciranoj viteškoj opremi i pripremama. Projekt smo započeli ljeti što je bilo vrlo ambiciozno zbog temperatura, no srećom po projekt, ljeto nije bilo tako vruće kako smo navikli.

Fotografirani | iza scene:

  1. Ozren Senator
  2. Deniver & Slaven
  3. Goran & Petra
Galerija fotografija: