Matija Cop


Uvijek me neizmjerno veseli kad čujem nešto pozitivno o našim kreativcima, a kad je još tako mlad, talentiran i već toliko priznat u svijetu, skidam kapu 🙂 Matija je vrlo simpa i jednostavan dečko koji zna što radi i što želi…

Iako većina bruji zbog njegove suradnje s Layd Gagom na njenom videu za pjesmu “G.U.Y.” , ja bi svakako izdvojio fantastičan Objekt 12-1, nešto što se jednostavno mora pogledati (oba videa na dnu posta):


Matija-Cop_Robert-Gojevic2

Matija-Cop_Robert-Gojevic


Matija-Cop_Robert-Gojevic2-web

Matija-Cop_Robert-Gojevic3-web


Matija-Cop-Polaroid-Robert-Gojevic


Matija Čop je apsolven na diplomskom studiju modnog dizajn Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu. Izlagao je u MSU, MUO te u mnogim galerijama u Hrvatskoj i inozemstu. Od važnijih izložbi je i “Future Fashions” u Eindhovenu, izložbi modnog dizajna i suvremene umjetnosti koja je predstavila najrelevantnija djela suvremenog modnog dizajna u svijetu. Osim izložbi dobitnik je 10 nagrada iz područja dizajna i suvremene umjetnosti (nagrada HDD-a,:Output award, Habitus Baltija, Rektorova nagrada, Dekanova nagrada i druge). Radio je kao asisten kostimografije na filmu Šegrt Hlapić te surađivao s Lady Gagom na posljednjem videu za pjesmu “G.U.Y.” kao i na zadnjem nastavku filmskog serijala “The Hunger Games”. O njegovom radu su pisali mnogi časopisi relevantni za suvremenu umjetnost i dizajn kao: Frame, NeO2, dezeen, L’Officiel, Tush, Oris, Elle.