Mario Mise


U mom Wet Plate studiju, svega nekoliko dana prije svoje izložbe kruna i oglavlja ( 23.6.2015 u Gliptoteci HAZU ) posjetio me je umjetnik Mario Miše

Osim njegovog portretiranja veselilo me je fotografiranje njegovih dviju kruna koje je izradio za potrebe predstave Bajadera, koja je jedna od najpoznatijih i najzahtjevnijih baleta današnjice, izvedena na repertoarima svih svjetskih baletnih ansambala.

Mario Miše diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu – smjer kiparstvo i slikarstvo, a trenutno je apsolvent na diplomskom studiju kostimografije na Tekstilnotehnološkom fakultetu. Svoj uspjeh i vrijednost dokazao je radom na svjetskoj sceni, a najpoznatiji je po dizajnu krila za poznati svjetski modni brend Victoria’s Secret. Također, poznat je po suradnji s velikim humanitarnim projektima koje je organizirala znamenita Vivienne Westwood. Mario iza sebe ima preko 20 izložbi, 30 velikih predstava a surađivao je i s poznatim opernim kućama kao što su Royal Opera London i Teatro Colon u Bogoti te suradnja na filmu Igre Gladi.

 

Mario-Mise_Robert-Gojevic

Mario Miše

Marijana-Drinovac1_Robert-Gojevic

Marijana Drinovac

Marijana-Drinovac2_Robert-Gojevic

Marijana Drinovac

Mario-Mise_Polaroid_Robert-Gojevic

Mario-Mise_Robert-Gojevic-web2

Mario-Mise_Robert-Gojevic-web3

Mario-Mise_Robert-Gojevic-web4

Mario-Mise_Robert-Gojevic-web5

Mario-Mise_Robert-Gojevic-web6

 

HRT |  DOBRO JUTRO HRVATSKA | MARIO MIŠE