Marin Maras


Imati privatni koncert Marin Marasa neopisivo je iskustvo. Zvuci njegova prekrasne violine iz 18 stoljeća ostavila me bez daha. Čak su se i moji klinci ukipili, što baš i nije jednostavno kad je u pitanju Hanna. Bilo je ugodno druženje uz čašu crnog vina i zezanciju 🙂

… skovali smo još neke planove ali o tom potom 🙂

Marin2-17.3-1000px

Marin1-17.3.2015-1000px


Marin-Maras-polaroid_Robert-Gojevic


Marin Maras rođen je 1990.g. u Dubrovniku, gdje započinje svoje glazbeno obrazovanje. U dobi od 15 godina, kao posebno nadaren, upisuje se kao student na Muzičku akademiju u Zagrebu, gdje studira u klasi prof. Leonida Sorokowa, te diplomira u lipnju 2011, stekavši naziv magistra muzike. Od jeseni 2010.g. student je diplomskog studija (master) na «Universität fur Musik und Darstellende Kunst» u Beču.

Od najranije dobi osvaja nagrade na brojnim domaćim i međunarodnim natjecanjima, osvojivši brojne nagrade, od čega se posebno ističe pobjeda na Međunarodnom violinističkom natjecanju u Novosibirsku, Rusija, u svibnju 2007.g. Kao solist s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom nastupio je prvi put s nepunih 11godina, te otada održao veliki broj solističkih koncerata s DSO.

Solistički je nastupao i s Varaždinskim komornim orkestrom, Simfonijskim orkestrom HRT-a, Zagrebačkim solistima, Zadarskim komornim orkestrom, Zagrebačkom filharmonijom, Nacionalnim akademskim simfonijskim orkestrom Ukrajine, Zagrebačkim orkestrom mladih. Održao je više zapaženih recitala (Zagreb, Dubrovnik, Osijek, Šibenik, Samobor,Osor, Ptuj, Balearski otoci, Španjolska..).
U 2010.g. nastupio je i na svečanom zatvaranju Dubrovačkih ljetnih igara. Nastupao je i kao pridruženi član Zagrebačkih solista i Zadarskog komornog orkestra.

Pobjednik je izbora za hrvatskog predstavnika na Eurovizijskom natjecanju mladih glazbenika, koje je održano 2008.g. u Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu, te je sudjelovao na Eurovizijskom natjecanju održanom u Beču iste godine. U 2009. godini. dobitnik je prestižne nagrade «Stjepana Šuleka»,koja mu je dodijeljena za izvedbu Sarasateovih «Ciganskih napjeva» uz pratnju Simfonijskog orkestra Hrvatske radio-televizije, te također nagrade «IVO VULJEVIĆ» za 2009.g, koju u prigodi Dana dvorane Vatroslav Lisinski, svake godine dodjeljuje Hrvatska glazbena mladež, za najistaknutije glazbeno ostvarenje glazbenih umjetnika do 30 godina u prethodnoj godini. Iste godine na međunarodnom natjecanju Ferdo Livadić dobitnik je nagrade Grada Samobora za nabolje izvedeno djelo hrvatskog skladatelja, koja mu je dodijeljena za izvedbu skladbe “22 per 2 in 2” Dubravka Detonija.

Redovito se usavršava na brojnim seminarima u zemlji i inozemstvu, a posljednje dvije godine polazi seminare i kod prof. Latice Honda Rosenberg.

U 2010.g. objavljen je i CD – “Tri mušketira, jedna dama i gospodin” na kojemu je Marin jedan od izvođača.

U ljeto 2011. kao dobitnik stipendije “Milka Violin Grant” sudjelovao je na prestižnoj ljetnoj američkoj školi “Ecolesd’Art Americaines” koja se svake godine održava u Fontainebleau, Francuska.

U travnju ove godine, Marin je uvjerljivo osvojio prvu nagradu na natjecanju STEFANIE HOHL, koje se svake godine organizira na”Universität für Musik und Darstellende Kunst” u Beču.

http://www.marinmaras.com/