Marija Skaricic


Kad čovjek vidi ove prekrasne oči i osmjeh, teško je nešto pametno napisati :). Pronašao sam na Fak.hr uvod u intervju s Marijom Škaričić koji mi se toliko svidio da sam ga stavio i sebi kao uvod u njeno portretiranje 🙂

“Ime i prezime Marije Škaričić u domaćem filmskom svijetu kotira prilično visoko, toliko da je ona jedna od rijetkih glumica s kojom bi svaki redatelj surađivao, dok većina javnosti nije osobito upoznata s njom. Iako ima lice koje se pamti, većina gledatelja je zbog manjka ekscesa u javnosti baš i nije imala priliku bolje upoznati. Bolje za nju, naravno, no lošije za gledatelje i buduće glumce, koji bi od ove karizmatične enigme mogli naučiti nekoliko stvari.”

Marija-Skaricic_Robert-Gojevic1-1000px

Marija-Skaricic_Robert-Gojevic2-1000px


Marija-Skaricic1_Robert-Gojevic-web

Marija-Skaricic2_Robert-Gojevic-web

Marija-Skaricic4_Robert-Gojevic-web

 


[slider navigation_style=”arrows”]

“– Da imam čarobni štapić, prvo bih preraspodijelila svjetsko bogatstvo i ublažila razlike između onih koji raspolažu basnoslovnim sumama i onih koji nemaju ni za koricu kruha. Onda bih zamahnula još jednom i učinila da svatko od nas ljubi bližnjega svoga kao sebe samog. Zbog proklamiranog socijalnog nauka time bi se trebala baviti i Katolička crkva, a ne da energiju prosipa na sulude rasprave o uvođenju zdravstvenog i seksualnog odgoja u škole, što ne bi trebala biti njihova briga, te zabranu kontracepcije. Brešanov film otvara neke od tih tema pa mi je drago da sam dio ekipe.”

Marija Skaricic
Izvor: http://www.gloria.hr/marija-skaricic-dize-mi-se-kosa-na-glavi-od-ideje-da-budem-duzna-banci/ | autor: Gloria

“A intuicija ima jako, jako puno veze sa životom i sa iracionalnim. A za mene je gluma spoj iracionalnog i racionalnog utoliko što si ti svjestan da si u određenim okvirima, da imaš tekst koji govoriš, da imaš ulogu koja se nekako zove i koja ima neki svoj život, koja je negdje u nekom prostoru. Ali mislim da život tog lica ne može doći iz racionalnog, nego iz iracionalnog, intuitivnog, misterioznog nečeg.”

Marija Skaricic
Izvor: http://www.fak.hr/intervjui/karizmaticna-enigma-marija-skaricic/ | autor: Deni Zgonjanin

“Zapravo bih najradije izbjegla sve intervjue ovog svijeta, ali nekako ih ne izbjegnem.”

Marija Skaricic
Izvor: http://www.fak.hr/intervjui/karizmaticna-enigma-marija-skaricic/ | autor: Deni Zgonjanin
[/slide] [/slider]