Delo Hadziselimovic


Suvišno mi je reći bilo što o čovjeku kojeg svi znaju, a za sebe kaže: “Radim jedan od najljepših poslova i u njemu neizmjerno uživam. Inače je krasno kad čovjek radi ono što voli, a ja sam imao tu sreću“… osim da mu opako zavidim :)))

Naše druženje odvijalo se po vrlo promjenjivom, poprilično kišnom danu ali to ni najmanje nije utjecalo na naše odlično raspoloženje :).

 

Delo-Hadziselimovic_Robert-Gojevic

Delo-Hadziselimovic2_Robert-Gojevic


Delo-Hadziselimovic_Polaroid_Robert-Gojevic


 

Djelo-Hadziselimovic_Robert-Gojevic2-web Djelo-Hadziselimovic_Robert-Gojevic3-web Djelo-Hadziselimovic_Robert-Gojevic4-web

 


“Radim jedan od najljepših poslova i u njemu neizmjerno uživam. Inače je krasno kad čovjek radi ono što voli, a ja sam imao tu sreću”
Đelo Hadžiselimović

Nacional: Sintagma “Odabrao Đelo Hadžiselimović” postala je sinonim za kvalitetu, a vi brand. Je li vam težak taj teret?
– Brand se ne postaje preko noći. Imao sam sreću da sam sudjelovao u svim velikim projektima HRT-a, od Jadranskih susreta, Nedjeljnog poslijepodneva sa Sašom Zalepuginom i Programa plus, preko stvaranja Drugog i Ratnog programa, pa do Porina i Baluna. Uz to učio sam od najboljih znalaca posla, najviše od Mignon Mihaljević. Na televiziji je uobičajeno da se dokumentarci odjavljuju imenom novinara ili urednika, primjerice, to se radilo i u slučaju Nede Ritz, koja je birala odlične kulturne dokumentarce. Zbog goleme količine dokumentaraca i privrženosti publike slogan “Odabrao Đelo Hadžiselimović” postao je opće mjesto. Kad se oko mene počela stvarati strka, na televiziji su smatrali da je to dobro, jer se svaka kuća trudi stvoriti što više brandova. Tako sam postao brand posve spontano, bez ekipe koja u pozadini osmišljava projekt. Nisam eksponirana osoba i većina ljudi i ne zna kako izgledam, što je moja velika prednost. Nemam ni majicu, proizvođač mi je nije ni poslao, iako je netko u Saboru konstatirao da ja očito dobro zarađujem na prodaji tih majica. To je totalni idiotizam – nisam ni znao da se proizvode, niti imam išta s tom proizvodnjom. U svemu je najvažnije da publika voli dokumentarce.

Đelo Hadžiselimović
Izvor: http://arhiva.nacional.hr/clanak/50867/delo-hadziselimovic-tv-majstor-svjetske-dokumentaristicke-scene | autor: Nina Ožegović

Nacional: Kakvo je bilo vaše odrastanje u Zagrebu?
– Djetinjstvo sam proveo igrajući nogomet u Medulićevoj ulici i gutajući filmove Jacquesa Cousteaua i Carla Sagana. Često se sjetim kako smo svakih pola sata pomicali golove s ceste kako bi automobil mogao proći. To je bilo potpuno drugo vrijeme, nije bilo ove današnje strke, živjelo se mirnije, a možda i kvalitetnije. Išao sam u vrlo kvalitetnu i strogu IV. gimnaziju, u kojoj su predavali odlični profesori. U vrijeme Beatlesa redovito su nas slali kući na šišanje, a kolegicama se ispod kuta nisu smjele vidjeti minice. Osim Beatlesa, slušao sam Rolling Stonese, Pink Floyde, kasnije Davida Bowieja, Nirvanu, Talking Headse, Alanis Morissette, a danas najviše volim Hot Chili Pepperse. Na Filozofskom fakultetu bio sam zadnja generacija profesora Ive Hergešića. Knjige uglavnom čitam po preporuci, a neke klasike čitam i po nekoliko puta, recimo, Hašekova “Dobrog vojnika Švejka”. Mislim da bi neka svjetska djela trebalo povremeno ponovo čitati jer ostavljaju drugi dojam.

Đelo Hadžiselimović
Izvor: http://arhiva.nacional.hr/clanak/50867/delo-hadziselimovic-tv-majstor-svjetske-dokumentaristicke-scene | autor: Nina Ožegović
[/slide]