Dalibor Talajic


Dalibor-Talajic_Robert-Gojevic

Dalibor-Talajic2_Robert-Gojevic

 

Dalibor-Talajic_Robert-Gojevic2web

Dalibor-Talajic_Robert-Gojevic3web

Dalibor-Talajic_Robert-Gojevic4web

Dalibor-Talajic_Robert-Gojevic5web

Dalibor-Talajic_Robert-Gojevic6web

Dalibor-Dan-web
 

Dalibor Talajić rođen je u Sarajevu 1972.

U Zagrebu živi od 1975.

Završio XVI gimnaziju u Zagrebu i potom je diplomirao  kao akademski glazbenik i profesor klarineta na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Ipak, kroz čitavo obrazovanje oduvijek je i sanjao i težio stripu.

Radeći u muzičkoj školi tijekom desetak godina, uz bezbrojne knjige snimanja za marketinške agencije, iscrtavao je po vlastitom scenariju stripove za školske časopise MODRA LASTA, ZVRK, PRVI IZBOR. Također je svoje radove objavljivao u strip fanzinu ENDEM.

Od 2005. Godine počinje njegov profesionalni život u inozemstvu.
Za DESPERADO PUBLISHIG, uz nekoliko kratkih stripova, sa GARYEM REEDOM je radio serial DEADWORLD: REQUIEM FOR THE WORLD.

Za BOOM STUDIOS je počeo rad na HUNTER’S MOON, no napustio ga je dobivši angažman na DELCOURTOVOM projektu adaptacije biblije u strip. Sa MICHELOM DUFRANNEOM je uprizorio EVANĐELJE PO MATEJU.

Kad god može, surađuje sa MARKOM STOJANOVIĆEM  na VEKOVNICIMA.

Za animirani satirički serijal LAKU NOĆ, HRVATSKA producentske kuće CROATIA FILM izrađivao je knjige snimanja, no i posuđivao je glasove nekim 20-ak likova u tom serijalu. Istodobno je, također za CROATIA FILM, posudio glas svim likovima u animiranom serijalu DUĆAN MOPATOP, za koji je i prevodio pjesme koje se u serijalu pojavljuju.

Izvršni je producent na glazbenom CD-u Ljiljane Molnar – Talajić ROMANCE, kao i na single CD-u Ljiljane Molnar – Talajić & Divas TIHA NOĆ.

U bandu DR SCHWANTZ koji je skladao pjesme i jinglove za RADIO 101, posebno za emisiju UJ I FUJ TJEDNA, bio je pjevač i muzički aranžer .

Nakon DELCOURTA, vraća se na američko tržište angažmanom u MARVEL COMICS. Za MARVEL je radio na brojnim projektima, kao što su DEADPOOL, HIT-MONKEY, PUNISHER, HULK, X – MEN, X – FORCE, GHOST RIDER, 5 RONIN, DEXTER; EPMIRE OF THE DEAD, GEORGEA ROMERA, MASTER OF KUNG FU, trenutno radi također za MARVEL na serijalu RED WOLF.

Aktivan je u osvješćivanju javnosti u shvaćanju autizma.

Ima još pokoji plan, ali baš i nema previše vremena…