Bruketa&Zinic


Bruketa&Žinić OM jedna je od 17 vodećih svjetskih neovisnih agencija prema izboru časopisa Campaign (London, 2014.), “International Small Agency of the Year” prema izboru časopisa Advertising Age (Portland, 2013.) i druga najučinkovitija neovisna reklamna agencija prema globalnom Effie Indexu (Cannes, 2012.)

http://bruketa-zinic.com/hr/

 

Davor-Bruketa1000px

Nikola-Zinic-Robert-Gojevic

Bruketa&Zinic-Robert-Gojevic-1000px


Bruketa&Zinic_Robert-Gojevic2-web

Bruketa&Zinic_Robert-Gojevic3-web

Bruketa&Zinic_Robert-Gojevic4-web

Bruketa&Zinic_Robert-Gojevic5-web

 


[slider navigation_style=”arrows”]

Nikola Žinić: Najponosni smo na dva globalna priznanja, prvo je ono američkog Advertising Agea koji nas je proglasio najboljom malom internacionalnom agencijom 2013. godine, zato jer to priznanje objedinjuje sve što radimo, kreativnost i učinkovitost naših projekata, pristup poslu, agencijsku kulturu i poslovni razvoj. Također smo ponosni na titulu druge najučinkovitije nezavisne agencije globalno prema Effie indexu 2012. godine.

Davor Bruketa: Kristalna kocka na Art Directors Club New York i Best of the Best na London International Awards – ova druga zato jer te onda LIA pozove u žiri, plati business class let u Las Vegas gdje te dočeka limuzina i tjedan dana spavaš u najboljem hotelu u Las Vegasu.”

Marija Skaricic
Izvor: http://hura.hr/intervjui/davor-bruketa-i-nikola-zinic-vlasnici-agencije-bruketazinic/ | autor: Hura.hr

“Nije bilo neke velike vizije, nego se sve nekako događalo prirodnim putem, nekim normalnim tijekom. Prvi radni prostor unajmili smo zajedno s dvije arhitektice, zapravo je to bila jedna soba u Novakovoj i tamo smo bili nekih godinu dana, i onda smo paralelno s rastom posla svake godine selili u sve veći prostor, svako toliko neka selidba. Kao neka gerila.”

Marija Skaricic
Izvor: http://www.poslovni.hr/startup-i-vase-price/zinic-bruketa-i-ja-prve-smo-poslove-dobivali-u-gjuri-oko-2-u-noci-200865# | autor: Nikola Žinić

“Ja sam dugi niz godina kompletnu imovinu firme nosio u jednom ruksaku, cash i žutu knjižicu u koju smo kemijskom pisali ulaz i izlaz novaca. To su bile naše finanicije odnosno računovodstvo 🙂 Vrlo jednostavno. I nisam dozvoljavao da si isplaćujemo plaće prve dvije godine, odnosno uzimali smo lovu samo za osnovne potrepštine. Da tako nismo pristupili, vrlo brzo bi potrošili sve što smo zaradili, a ovako smo sve što smo zaradili ulagali u posao, u ljude i opremu. To nam je u prvim godinama bilo jako važno. Mrzili smo to, ali smo nekako osjećali da je ok. Naravno mame i tate su kuhali ručkove, lonce sarme i slično, a to je bila naša sreća, da smo imali starce koji su bili iza nas.”

Marija Skaricic
Izvor: http://www.poslovni.hr/startup-i-vase-price/zinic-bruketa-i-ja-prve-smo-poslove-dobivali-u-gjuri-oko-2-u-noci-200865# | autor: Nikola Žinić
[/slide] [/slider]